Volledig scherm
De entree van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Foto: Jelle de Ruiter/DG

Rijnstate: hoge plek in Ziekenhuis Top 100 compliment voor personeel

ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem beschouwt de vijfde plek in de AD Ziekenhuis Top 100 als een compliment aan alle medewerkers. „Zij spannen zich dag in, dag uit keihard in om onze patiënten de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg te bieden", aldus een woordvoerder van het het ziekenhuis in Arnhem. Het ziekenhuis heeft ook vestigingen in Velp en Zevenaar.

Volgens haar is iedereen 'ontzettend trots' op de opnieuw hoge score in de AD Ziekenhuis Top 100.

Stijging
Vorig jaar viel Rijnstate net buiten de top 10. Dit jaar klimt het naar de vijfde plek van Nederland. Daarnaast staat Rijnstate op de hoogste plek van alle Gelderse ziekenhuizen. „Ook hebben wij de hoogste score behaald van de grotere, topklinische ziekenhuizen in Nederland."

Waardering
De zorg voor patiënten met kanker en hart- en vaatziekten schiet er volgens de woordvoerder bovenuit. „Dat zijn twee van onze speerpunten en die worden hoog gewaardeerd." Ze stelt dat Rijnstate probeert hoog te scoren op alle onderdelen van het onderzoek.„En gezien de uitslag lukt ons dat."

Keurmerken
Ook blijkt uit het onderzoek dat Rijnstate tal van keurmerken heeft. „Op alle terreinen die wij belangrijk vinden, zoals voor goede borstkankerzorg en voor goede zorg bij slagaderbehandelingen."