Volledig scherm
Op de A12 zijn vlak voor de afrit Wageningen twee vrachtwagens in botsing gekomen. © Rijkswaterstaat

Rijstroken A12 bij Ede weer vrijgegeven

EDE - De drie rijstroken van de A12 in de richting van Arnhem die dinsdagmorgen waren afgesloten wegens een ongeluk ter hoogte van Ede, zijn omstreeks 13.45 uur weer vrijgegeven.

Kort voor 11.30 uur kwamen twee vrachtwagens vlak voor de afrit Wageningen in botsing. Een vrachtauto van transportbedrijf Cornelissen uit Nijmegen botste in de flank van een vrachtwagen met Hongaars kenteken, die met pech stilstond op de vluchtstrook. Beide chauffeurs bleven ongedeerd.

Diesel op de weg
Bij de aanrijding werd de brandstoftank van de geparkeerde vrachtwagen geraakt. Die raakte daardoor lek, er stroomden liters diesel de snelweg op. Rijkswaterstaat heeft de afrit en twee rijstroken van de snelweg afgezet om de rommel op te ruimen en de vrachtwagens van de weg te kunnen halen. Een wegbeheerder van Rijkswaterstaat sprak van 'een grote ravage'.

File
Verkeer kon er slechts over de uiterst linkse rijstrook langs. Als gevolg daarvan stond vanaf knooppunt Maanderbroek (de kruising met de A30) een file. Die leverde ongeveer 10 minuten vertraging op voor het verkeer.

Volledig scherm
Liters diesel zijn op de snelweg gelekt door de vrachtwagenbotsing op de A12. © Roland Heitink