Volledig scherm
Liters diesel zijn op de snelweg gelekt door de vrachtwagenbotsing op de A12. © Roland Heitink

Rijstroken A12 vannacht weer dicht om diesel op te ruimen

EDE - Twee rijstroken van de A12 in de richting van Arnhem gaan in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuwdicht,meldt Rijkswaterstaat. Bij een ongeluk tussen twee vrachtwagenster hoogte van Ede is diesel in het wegdek getrokken, dievannacht moet worden opgeruimd.

Twee vrachtwagens kwamen dinsdagmorgen kort voor 11.30 uur in botsing bij de afrit Wageningen. Een vrachtauto van transportbedrijf Cornelissen uit Nijmegen botste in de flank van een vrachtwagen met Hongaars kenteken, die sinds een minuutmet pech stilstond op de vluchtstrook. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij.

Lek
Bij de aanrijding raakte de brandstoftank van de geparkeerde vrachtauto lek, waardoor liters diesel over de snelwegstroomden. De afrit en twee rijstroken dieRijkswaterstaat had afgezet om de rommel op te kunnen ruimen, zijndinsdagmiddag omstreeks 13.45uur vrijgegeven.

File
Verkeer kon er eerder alleen via de linkerrijstrook langs, waardoor vanaf knooppunt Maanderbroek (de kruising met de A30) een file stond. Weggebruikers moestenrekening houden met zo'n 10 minuten vertraging.

Volledig scherm
Op de A12 zijn vlak voor de afrit Wageningen twee vrachtwagens in botsing gekomen. © Rijkswaterstaat