Hoge waterstanden in de Waal: van het strand is bijna niks meer over.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoge waterstanden in de Waal: van het strand is bijna niks meer over. © Erik van 't Hullenaar

Rivieren in juli in 40 jaar niet zó hoog als nu, stranden en voetpaden in de hele regio onder water

UBBERGEN - De waterstand in de Waal wordt de komende week historisch hoog. Sinds 1980 is er in juli niet meer zóveel water door de rivier gestroomd: er is zelfs sprake van ondergelopen weilanden. De stranden langs de rivieren zijn voorlopig niet meer te gebruiken.

19 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  3 maanden geleden
  En dat uitgerekend op de dag dat Klimaatfransje met zn knechtje Dramsom hel en verdoemenis uitroepen over de Europese burgers. Ja Fransje en Diederikje .... dit extreme weer krijg je nou als je jarenlang ongestraft en doelbewust complete bossen in mega ovens laat verbranden (of de Amazone en Kalimantan laat kappen tbv van jullie Europees gesubsidieerde veevoer en palmolieindustrie). Maar daar hadden jullie vast nog niet over nagedacht....
 • Jan van Lent

  3 maanden geleden
  @ Björn Grooten: graag uw bron vermelden, anders lijkt mij uw bericht totale larikoek!
 • Mark Pier

  3 maanden geleden
  @ Anneke Dijk, in Canada denken ze daar toch wel anders over.
 • Björn Grooten

  3 maanden geleden
  Aankomende zaterdag wordt bij Lobith een waterstand van 1390 nap voorspelt. Tussen vrijdag en zaterdag stijgt het water 180 cm. Zo’n snelle stijging op 1 dag is voor de Rijn spectaculair. Na zaterdag zal het water nog verder stijgen. In het stroomgebied van de Rijn geld code rood in verband met de verwachten neerslag. Campings langs de rivieren kunnen weleens natte voeten gaan krijgen.
 • Antonius Elshof

  3 maanden geleden
  Heeft de heer Ebbers ooit wel`ns over de grens gekeken naar de klimaateffecten ?! Onontkoombaar ontstaan er grote spanningen om de krimpende watervoorraden wereldwijd ! Hopelijk krijgen de kortzichtige nationalistische rechtspopulisten geen regeringsverantwoordelijkheid anders is een oorlog niet ver weg !
 1. Woede om lijstje met ‘blokkeerdieren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’
  PREMIUM
  1

  Woede om lijstje met ‘blokkeer­die­ren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’

  Ze waren boos, de natuurliefhebbers en milieubeschermers die deze week in De Gelderlander een verhaal lazen over beschermde diersoorten die plannen voor bijvoorbeeld windmolens en zonneparken in de weg zitten. De krant noemde hen - met een knipoog - ‘blokkeerdieren’. Dat is de wereld op z'n kop, zeiden veel lezers. Het is niet de natuur, maar de mens die iets kwalijk valt te nemen.