Arnhem, 23 maart 2020. Steunbetuiging aan mensen in de zorg bij Ziekenhuis Rijnstate. Foto: Gerard Burgers
Volledig scherm
Arnhem, 23 maart 2020. Steunbetuiging aan mensen in de zorg bij Ziekenhuis Rijnstate. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

RIVM: 695 coronabesmettingen in Gelderland, Nijmegen en Tiel stijgen fors

NIJMEGEN - In Nijmegen is inmiddels bij 108 inwoners vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM van woensdagmiddag. Dinsdag stond de teller nog op 93: een stijging van 15 besmettingen op één dag.

Ook in Tiel meldt het RIVM veel nieuwe besmettingen. Waren het er dinsdag nog 8, inmiddels staat van 15 inwoners vast dat zij het besmettelijke longvirus onder de leden hebben. 

Woensdagochtend werd bekend dat een 52-jarige vrouw uit Tiel is overleden aan de gevolgen van corona. Zij is - zover bekend - het jongste dodelijke slachtoffer in Nederland.

Ook boven de rivieren neemt het aantal ontdekte besmettingen toe. Zo telt Ede er inmiddels 26, en de gemeente Overbetuwe 38. Arnhem meldt een kleine toename: van 23 naar 25 besmettingen. In heel Gelderland zijn inmiddels 695 mensen besmet met het coronavirus, blijkt uit het cijfers van het RIVM. Het waarschijnlijke aantal besmettingen is waarschijnlijk veel hoger: mensen met lichte klachten worden niet getest.

In onderstaande grafiek zie je het aantal besmettingen vanaf 3 maart in deze regio. Toont de grafiek niet goed in de app, of is hij te klein, klik dan hier voor de desktopversie.

Voorzichtig positief

In de gemeentes rondom Nijmegen lijkt de groei enigszins te stagneren. Zo heeft Berg en Dal nu 37 inwoners die besmet zijn met het coronavirus, tegenover 35 op dinsdag. In Wijchen is er één besmettingsgeval bijgekomen en staat de teller nu op 24.

Landelijk zijn de afgelopen 24 uur 852 mensen op positief op het virus getest en overleden 90 patiënten aan de gevolgen van corona. Het RIVM benadrukt dat niet alle overledenen van gisteren zijn, maar in sommige gevallen nu wel pas bekend zijn. 

De nationale gezondheidsdienst meldde woensdagochtend dat de opmars van het coronavirus lijkt af te vlakken als gevolg van de kabinetsmaatregelen: de aankomende dagen moet blijken of die trend doorzet.