Volledig scherm
© pixabay.com

Rotterdammer cel in voor woningoverval met mes en schaar in Arnhem

ARNHEM - De36-jarige Abdes B.uit Rotterdam,die in juni 2014 een gewelddadige woningoverval pleegde in de Arnhemse wijk Geitenkamp, moet tweeënhalfjaar de cel in.

De Rotterdammer drongsamen met een andere man op 30 juni 2014 de woning aan de Tiendweg binnen. B. schopte het slachtoffer en gooide hem daarna op de grond. Vervolgens bedreigde hij de Arnhemmer met een mes en een schaar. Toen de bewoner via het balkon probeerde te vluchten, trok de Rotterdammer hemsamen met de andere overvaller weer terug de woning in. Tijdens de overval werd er een pinpas gestolen.

Impact
De overval heeft nog altijd een grote impact op het leven van de Arnhemmer, zo liet hij eerder in een verklaring weten. 'Ik voelde na het incident me lange tijd niet meer veilig in mijn eigen huis. Als mensen tegenwoordig aan de deur komen, vraag ik ze eerst om legitimatie.’

Schadevergoeding
B., die al een uitgebreid strafblad had,moet verder een schadevergoeding van ruim 1.000 euro betalen. De Rotterdammer zit vanwege zijn verslavingsproblematiek in de gesloten afdeling van de Pieter Roorda Kliniek in Zutphen.

Zijn mededader Brian J. werd eerder dit jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar.