Gevluchte Afghanen in Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Gevluchte Afghanen in Harskamp. © Herman Stöver

Ruim 600 Afghanen vertrekken voor 4 oktober uit Harskamp naar Heumensoord

HARSKAMP  -  De 630 Afghanen die momenteel worden opgevangen op de Legerplaats Harskamp vertrekken in de komende weken naar de opgebouwde opvanglocatie op Heumensoord bij Nijmegen. Per 4 oktober moeten alle barakken in Harskamp leeg zijn. In het dorp is blijdschap dat er eindelijk duidelijkheid is. 

8 reacties

 • hendrina di somma

  1 jaar geleden
  ben het helemaal met tinus eens
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Het is verbazingwekkend hoeveel mensen daar voor ons leger werkten! Had elke militair zijn eigen groep personeel? Elke dag een andere groep?
 • Rita Jonathans

  1 jaar geleden
  Goed zo Tinus.
 • Leon Pillich

  1 jaar geleden
  We hebben het hier over evacuees die door Nederland uit een soort van oorlogssituatie zijn geëvacueerd. Ze hebben voor Nederland gewerkt (+familieleden) en lopen daardoor extra gevaar. Hoe moeilijk de opvang ook is, het is onze morele plicht. Alle xenofobe reacties ten spijt zijn dit, net als de Syrische vluchtelingen, niet de mensen om je druk over te maken. Neemt niet weg dat die paar dagen de andere groep uit Ten Apel erbij mij een slecht plan lijkt.
 • A I Anders

  1 jaar geleden
  @Harm Derksen, Bruls heeft ruimte genoeg. Een door de Nijmeegse bevolking betaalde ambtswoning met grote tuin waar makkelijk een grote tent in kan staan. Dus wat belemmert hem? Hij zal het wel niet doen, hij zadelt liever anderen ermee op.