Volledig scherm
Gerard Berndsen voor zijn bestickerde pand aan de Grietsestraat in Zevenaar. © Bart Harmsen

Ruzie over stickers op raam leegstaand winkelpand

ZEVENAAR - Gerard Berndsen is boos op de gemeente Zevenaar.Hij moet de reclamestickers op de etalage van zijn pand aan de Grietsestraat 28in het centrum van Zevenaar verwijderen.

Berndsen is eigenaar van het al tijdenleegstaande pand. „Ik dacht: ik zorg dat het er wat aantrekkelijker gaat uitzien”, zegt Berndsen.

Bedrijf
Hij nam een bedrijf in de arm dat de etalageruiten van zijn pand van boven tot onder beplakte met stickers. Daardoor lijkt het in eerste instantie alsof er wél een winkel is gevestigd. Window advertising heet dit relatief nieuwe fenomeen.

EigenaarPierluigi Jorritsmavan Dutch Moving Media, het bedrijf dat de bestickering aanbrengt, zegt dat Zevenaar de tweede gemeente is die dreigt met een boete. Zijn bedrijf bestickert sinds drie jaar maandelijks zo'n zestig panden in heel Nederland.

Op de ramen
Jorritsma ontkent dat een vergunning nodig is, omdat de stickers niet zijn aangebracht op de gevel, maar op de ramen zijn geplakt. "Kijk eens naar andere panden in het centrum. Overal hangen affiches voor ramen of zijn reclamestickers geplakt."

Meer hierover in De Gelderlander, editie Liemers, van zaterdag 22 oktober, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl