Volledig scherm
Tonnie Klein Lebbink, Dorien Salemink en Martin Veenink. © Theo Kock

Salehem viert verjaardag met fototentoonstelling in Zelhem (video)

ZELHEM - Oudheidkundige vereniging Salehem bestaat 40 jaar. Het is een hechte club van zo'n 750 leden en 200 vrijwilligers.

Het bestuur van Salehem is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar de achterban is trouw. „Op de een of andere manier passen we allemaal bij elkaar", weet Salemink, de notulist van het stel. „We zijn allemaal behept met het virus. Sommige mensen hebben thuis niet zoveel en komen hier als soort van dagbesteding."

Onvoorwaardelijk
Er zijn geen betaalde krachten. Juist dat gegeven zorgt volgens secretarisTonnie Klein Lebbink voor onvoorwaardelijke liefde. „Iedereen heeft zijn eigen ding. Als we ledenbenaderen om iets te doen, zullen ze niet snel nee zeggen. Doordat we veel vrijwilligers hebben, hoeven we ze niet zo zwaar te belasten."

Expositie
Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan vanSalehem is er tot en met 1 maart 2017 een jubileumtentoonstelling in het Zelhemse museum Smedekinck te zien. De expositiebestaat grotendeels uit foto's.

De openingstijden zijniedere donderdagmiddag en de eerste zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur. Entree: 4 euro (leden en kinderen tot en met 12 jaar gratis).

Bekijk hier een video met een impressie van de expositie.

De historische vereniging Salehem bestaat 40 jaar.