Bart Kemp van Agractie uit Ede (midden) Daar achter Jos Ubels (FDF) en Jeroen van Maanen (MNV).
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Kemp van Agractie uit Ede (midden) Daar achter Jos Ubels (FDF) en Jeroen van Maanen (MNV). © Arjan Gotink

Samen één vuist maken, hoelang gaan de boeren dat volhouden?

boerenprotestSTROE - Een groot succes, zo noemen alle boerenorganisaties de gezamenlijke actiedag in Stroe. Tienduizenden boeren, velen op de trekker, kwamen naar het Veluwse dorp uit protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Maar de samenwerking in de boerenwereld is broos.

14 reacties

 • Marcel Rijkers

  7 dagen geleden
  Het was geweldig om onderweg de vele positieve reacties van en vrachtwagen chauffeurs en automobilisten mee te mogen maken! Dat je ook enkele azijn zeikers in het verkeer hebt klopt ook, maar die heb je overal in de maatschappij! Jammer dat het het zgn verbod om de snelweg op te gaan met de trekker zo uitgelegd werd, de politie heeft ons geadviseerd om over de snelweg te rijden ivm de verkeersveiligheid, want een andere route was geen optie….
 • epco Wiersma

  7 dagen geleden
  @M Reuvers Laat ze maar stoppen met leveren aan de winkels. Met zijn allen lekker alles rechtstreeks bij de boer kopen. Dan kan iedereen weer gewoon boodschappen doen zonder geldproblemen. Goedkopere producten en verser dan dat je in de winkel krijgt wat al een tijdje staat.
 • Marijke Wissink

  1 week geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Mevrouw Martha Bakker van de Wageningen Universiteit vindt dat er nog plekken voor de boeren zijn in het Noorden én het Westen. In het Westen??? Waar alles volgebouwd is/wordt, daarna is er ruimte in het mooie rustige Oosten om wegen aan te leggen, woningen te bouwen en projectontwikkelaars hun gang kunnen gaan. Weg natuur, het coulissen landschap, de prachtige natuur.
 • Mark Leenders

  1 week geleden
  De boeren zijn niet meer serieus te nemen. Hebben zich bij vorige protesten al schandalig gedragen en blijven hiermee bezig. Letten nergens op in het verkeer en brengen daarbij iedereen in gevaar en de politie is te slap om er iets aan te doen. Om nog maar te zwijgen over de censuur die ze opleggen aan mensen die anders denken. Nee ik zit niet te wachten op deze boerendictatuur.
 • Marijke Wissink

  1 week geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Hoe ze ook om de hete brei heen draaien, al is de leugen nog snel, de waarheid achterhaald haar wel. Het enige doel is volgens Tjeert de Groot, er is grond nodig voor wegen, woningen en ruimte voor bedrijven om zich te vestigen. We worden Manhatten aan de Noordzee.