Volledig scherm
De voetbalkantine van Germania Groesbeek na het incident. © Flip Franssen

SCH straft spelers en team na grote knokpartij bij Germania

NIJMEGEN/ GROESBEEK - De Nijmeegse voetbalclub SCH neemt disciplinaire maatregelen tegen enkele spelers en het team dat zaterdag betrokken was bij een vechtpartij bij Germania Groesbeek.

Daarbij werd volgens de Groesbekers een speler van Germania tegen zijn hoofd getrapt. Er vielen vervolgens over en weer rake klappen en het vechten ging ook daarna door in de kantine.

Volgens de Nijmegenaren begonnen de Groesbekers. Gevolg was hoe dan ook dat in ieder geval twee speler van Germania naar het ziekenhuis zijn vervoerd, met vermoedelijk een gebroken neus en een gebroken oogkas. De politie heeft inmiddels meerdere aangiftes opgenomen.

Op non-actief
SCH wil het elftal SCH 5 tijdelijk op non-actief stellen. Drie spelers die betrokken waren bij het handgemeen op het veld, kunnen strengere straffen verwachten. Ook wordt de kwestie voorgelegd aan de ledenvergadering. „Verder is het afwachten waar de tuchtcommissie van de KNVB op uitkomt”, zegt wedstrijdsecretaris Wim Oteman.

Onderzoek
Voetbalbond KNVB stelt een onderzoek in. „Dit heeft niks meer met voetbal te maken”, zegt woordvoerder Koen Adriaanse. Hij wil niet vooruitlopen op de resultaten maar zegt dat eerdere incidenten meespelen bij de straf die de tuchtcommissie oplegt. Dat kan een boete of een schorsing zijn. De uiterste maatregel is royement van een club.

De uit de hand gelopen wedstrijd was een bekerwedstrijd tussen het veteranenteam van SCH en het tweede zaterdagelftal van Germania.

Lees een uitgebreid verhaal over de vechtpartij en de achtergronden daarvan in De Gelderlander van maandag 24 oktober, en in de e-paper.