Volledig scherm
De schade aan de auto van de vrouw. © Politie Facebook

Schaderijder heeft tien keer meer gedronken dan mag

WESTERVOORT/ DUIVEN - Een beginnend bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag in Duiven opgepakt omdat hij met te veel alcohol op schade had veroorzaakt in zowel Westervoort alsArnhem.De man bleek tien keer meer te hebben gedronken dan voor een beginnend bestuurder mag.

De man reed in de Hamersestraat in Westervoort rond 04:30 uur tegen de auto van een vrouw en reed door inplaats van te stoppen. De vrouw probeerde hem te waarschuwen maar toen dat niet lukte besloot ze de man te volgen. Eenmaal gestopt op een parkeerplek leek de man ergafwezig en slecht aanspreekbaar. Omdat hij vervolgens weer wegreedbeldede vrouw de politie.

Kentekencheck
Na een kentekencheck besloten politie-agentende man te gaan zoeken zodat hij niet nog meer ongelukken kon veroorzaken. Hij bleek ook betrokken bij het verlaten van de plaats van een ongeval in Arnhem. Uiteindelijk werd de man staande gehouden op deWestsingel in Duiven.

Rijbewijs
Uitgestapt gaf de man, wankel op de benen,de politie zijn sleutels. Na een eerste blaastest is hij naar het politiebureau gebracht in Arnhem. Daar bleek dat hijongeveer tienkeer te veel had gedronken.Zijn rijbewijs is ingenomenen de auto is afgesleept voor onderzoek.

Justitie beslist over de straf voor de man.