Volledig scherm
© Stock.xchng

Schapenboer uit Randwijk pikt straf niet

RANDWIJK - Een schapenboer uit Randwijk legt zich niet neer bij de uitspraak die het Hof deze week deed.Hij zegt dat hij in cassatie gaat.

In hoger beroep bleef de werkstraf van zestig uur (waarvan dertig uur voorwaardelijk) staan. Die legde de rechter vorig jaar zomer op.

Lammetjes
In deze zaak draait het om moederloze lammetjes die drinken aan een melkautomaat. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ging na een melding over slecht verzorgde dieren in Randwijk kijken en trof 372 lammeren aan die onderkoeld, vermagerd en uitgedroogd waren. Ook werden verwaarloosde pony's en kadavers aangetroffen.

Slager
De Randwijker bouwde nadien zijn bedrijf af en werkt nu als slager. Hij heeft volgens eigen zeggen nog twintig lammeren. „Ik geef niet op omdat ik geen straf heb verdiend. Al was het 2 seconden in plaats van 60 uur, dan nog...”

Euthanasie
De man zegt dat de dieren er al slecht aan toe zijn als ze bij hem komen. „Waar ik ze ophaal plegen ze nu euthanasie op de lammeren. Ze zijn eigenlijk niet levensvatbaar. Omdat hun moeder er niet meer is of omdat ze geen melk kan geven. Ik geef de lammeren een kans door ze te laten drinken aan de melkautomaat.”