Volledig scherm

Scheuren op een maislandparcours, crosst u even mee? (video)

LOIL/DIDAM - De crossbaan is geprepareerd, maar aan sommige auto's wordt nog druk gesleuteld.Autocrossers maken zich op voor de wedstrijden die zondag in het buitengebied van Loil worden gehouden. Zondag zullen er zo'n 170 mensen hun opwachting maken op de Autocross Didam, die voor de vijfde keer op een perceel aan de Sommenweg plaatsvindt.

De organisatie, bestaande uit Eddie Reulink en Arjan Coobs, heeft gekozen voor wat aanpassingen aan de baan. "Uit mijn opgedane crosservaring kan ik zeggen dat het nu een stuk technischer is", stelt Coobs. "Het heeft alles: lange, snelle stukken maar ook lastige bochten." Zaterdag werd de kilometerlange baan geëgaliseerd.

Plezier
Ruud te Dorsthorst (15) uit Didam is een van de deelnemers bij de junioren. Met familie en vrienden komt hij iedere dinsdagavond bij elkaar om te sleutelen aan de auto's. Zelf kent hij geen gelukkig raceseizoen, omdat hij veel pech heeft gehad met zijn Daihatsu. "Ik verwacht dat ik zondag ergens achteraan rij. Maar plezier is het belangrijkste."

Bekijk onder de foto's een filmpje van het trainingsrondje dat Zevenaarder Johan Kappert zaterdag in Loil maakte. leest u dit artikel in de app en kunt u de foto's of video niet zien, klik dan hier.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© DG
Aan de Sommenweg in Loil wordt dit jaar op 23 oktober (2016) voor de vijfde maal de Autocross Didam gehouden.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo