Volledig scherm
Het massaal gedeelde bericht. © Facebook/De Gelderlander

Schooldirecteur in Arnhem bedreigd om Zwarte Piet

ARNHEM - De Arnhemse schooldirecteur Rob Bleumink van basisschool De Boomhut voelt zich ‘heel erg bedreigd’ sinds hij vorige week in deze krant vertelde dat hij geen zwarte piet meer op zijn school wil. Honderden mensen reageren zich via internet op Bleumink af.

‘Kill that asshole’ en ‘Schiet hem af’, schrijven woedende fans van Zwarte Piet. Scholenkoepel De BasisFluvius, waar De Boomhut onder valt, overweegt aangifte te doen

Uitgescholden
De website liefdevoorholland.com maakte het voor internetgebruikers makkelijk een persoonlijke reactie achter te laten voor Bleumink. De club maakte een bericht met zijn foto en daarnaast de tekst ‘Dit is Rob Bleumink directeur van basisschool De Boomhut en hij wil geen ZWARTE piet meer op zijn school’.

Het bericht werd 4.500 keer gedeeld. Het bericht staat ook op de Facebookpagina ‘Geert Wilders EliteSupport Group’. Onder het bericht zijn honderden reacties te lezen waarin de Arnhemse schooldirecteur wordt uitgescholden.

2018
Basisschool De Boomhut is één van de 39 basisscholen in Arnhem die hoort bij DeBasisFluvius. Alle scholen onder deze koepel passen voor 2018 zwarte piet aan

'Geen politiek statement'
„Ook DeBasisFluvius heeft nare reacties via Twitter en e-mail ontvangen”, zegt een woordvoerder van de scholengemeenschap. „Wij maken met dit beleid geen politiek statement, de maatschappij verandert en vraagt om een nieuwe invulling van het feest.”

„Door de jaren heen is het feest al aangepast. Onze scholen kijken hoe zij deze verandering in de komende jaren vorm kunnen geven, waarbij zij rekening houden met de wijk en wensen van ouders. Het is een feest voor kinderen en dat moet het ook blijven.”

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo