Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Maarten Sprangh

Schoolreisje dreigt te sneuvelen op scholen met veel arme leerlingen in Nijmegen: ‘Ik heb er écht last van’

Kunnen alle kinderen volgend jaar op schoolreisje? Zijn er nog pepernoten bij het sinterklaasfeest en paaseitjes in het voorjaar? Die vraag stellen scholen in Nijmegen nu ouders met weinig geld geen hulp meer krijgen om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen.

19 reacties

 • Theo Cools

  1 maand geleden
  We hebben het hier over een lagere school .Kan je wel een azijn reactie geven maar bij een school in een volksbuurt komen kinderen toch al veel tekort. Gun ze dus zo,n dag.
 • jan willems

  1 maand geleden
  @Martien doe die oogkleppen af er zijn mensen die diep in de schulden zitten omdat het leven niet eerlijk is en die mensen komen elke maand geld tekort en niet omdat ze het verkeerd besteden maar soms door langdurende ziekte niet kunnen werken. Dat U kan sparen wil niet zeggen dat anderen dat ook kunnen.
 • P Burger

  1 maand geleden
  Een school is om iets te leren niet om reisjes te organiseren.
 • martien vondenhoff

  1 maand geleden
  Erik van Lieshout het klopt zeker dat veel mensen hard werken om de eindjes aan mekaar te krijgen en wat een reisje kost zou het niet weten maar als iemand niet 3 euro per maand kan sparen is er wel iets meer aan de hand martien vondenhoff
 • Erik van Lieshout

  1 maand geleden
  @Martien Vondenhoff een schoolreisje kost tegenwoordig al gauw meer dan 60,- per kind… Daarnaast is er een hele grote groep die momenteel nog amper rond kunnen komen en ja deze mensen werken ook keihard. Alles wordt steeds duurder. Mensen sparen voor eventuele tegenslagen (kapotte koelkast, etc)