Volledig scherm
© Roland Heitink

Schoolweek start met slachtofferhulp na steekpartij in Elst

ELST - De leerlingen en personeelsleden van het Over Betuwe College in Elst worden maandag eerst centraal opgevangen voor een bijeenkomst met hulpverleners. Op die manier krijgen zij de kans om over het steekincident van vrijdag te praten.

Een leerling van de school stak vrijdagochtend een docent met een mes in zijn bil. Wat hiervoor de aanleiding is geweest, is nog niet bekendgemaakt.

Impact
De docent kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis, maar het incident had een grote impact op de school. Ouders zijn vrijdagmiddag met een brief op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen en zijn in die brief ook nadrukkelijk op de onmiddellijke beschikbaarheid van slachtofferhulp gewezen. Ook maandag zijn hulpverlenende instanties zoals slachtofferhulp en GGD op school aanwezig om leerlingen en personeel bij te staan.

Protocol
De school heeft daar een protocol voor en dat wordt nu vanwege het steekincident uitgerold. "We willen goed voor de leerlingen en ons personeel zorgen na een ingrijpende gebeurtenis als dit, maar willen natuurlijk ook het gebruikelijke lesprogramma weer snel hervatten", zegt Harry Grimmius namens het bestuur van de school.