Volledig scherm
Een bus van Breng in de regio Nijmegen. © Bert Beelen

Schrappen in buslijnen in de zomer 'eens maar nooit weer'

ARNHEM - Vervoersbedrijf Breng heeft afgelopen zomer te rigoureus en ondoordacht geschrapt in de dienstregeling in de regio Arnhem-Nijmegen. Dat constateert reizigersvereniging Rover in een zwartboek dat vandaag is gepresenteerd. Rover stelt dat Breng dit in de volgende zomer niet nog een keer zo moet doen.

Breng reed zes weken lang volgens een hoogzomerdienstregeling, waarin veel ritten werden geschrapt en sommige lijnen helemaal niet reden. Het bedrijf deed dat omdat in de zomer het aantal reizigers bijna de helft lager is.

Klachten
Rover vroeg reizigers om klachten daarover in te dienen. Daaruit bleek dat reizigers langer moesten wachten, aansluitingen misten en hun bestemming niet konden bereiken. Ook vonden reizigers dat ze slecht of niet geïnformeerd werden over de wijzigingen.

Ziekenhuis
Rover stelt dat bij de Hoogzomerdienstregeling niet goed gekeken is naar een aanvaardbare bediening van grote wijken, omliggende dorpen en voorzieningen als een ziekenhuis. Ook is er onvoldoende rekening gehouden met overstapmogelijkheden.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo