Volledig scherm
© Thinkstock

Scouting Tiel mag crossterrein overnemen

TIEL- Scouting Phoenix krijgt in principe de medewerking van de gemeente om het naastgelegen terrein van de Tielse Fiets Cross Club de Weirijders aan de Hennepe over te nemen. De club wil het hele terrein opnieuw inrichten en heeft plannen voor nieuwbouw.

TFCC de Weirijders gaat verhuizen naar het wielerpark dat in aanbouw is aan de Schaarsdijkweg.

Wateractiviteiten
De scouting wil het terrein van de crossclub graag hebben, mede omdat het aan de Dode Linge ligt en er zo makkelijker wateractiviteiten geregeld kunnen worden. Op het terrein wordt ook extra wateropvang gemaakt. „We willen er echt iets moois van maken", zegt voorzitter Tom van Oostrom. „Daarbij willen we ook de buurt betrekken."

Nieuwbouwplan
Zo wordt er al enige tijd aan een nieuwbouwplan gewerkt om het huidige stenen hoofdgebouw en de halfronde Romneyloods te vervangen. „We hebben een ton bij elkaar", zegt Van Oostrom. „Dat moet zo'n 3 à 3,5 ton worden. We hebben allerlei fondsen aangeschreven en doen jeugdwerk om inkomsten te vergaren. In de tussentijd vragen we de bouwvergunning aan. De hoop is dat de schop rond de zomer van 2018 de grond in kan."