Aangeboden door Servicepunt Automobiel
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Gelderlander zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Servicepunt Automobiel

Servicepunt Automobiel Rivierenland : vervoer voor senioren

Servicepunt AutomobielServicepunt Automobiel regelt individueel vervoer voor ouderen in Rivierenland. De ritten worden gereden door vrijwillige chauffeurs die reizigers vlot van deur tot deur brengen. Per rit mogen er gratis twee extra passagiers mee. Het seniorenvervoer is een goede oplossing voor een doktersbezoek, om boodschappen te doen of om ergens op visite te gaan.

Het lidmaatschap van AutoMobiel kost normaal € 15, per kalenderjaar. Voor nieuwe leden in de gemeenten Buren, West-Betuwe, Zaltbommel en West Maas en Waal is de inschrijving gratis. Inschrijving doet u bij Servicepunt Thuiswonen.

Ritten aanvragen bij Automobiel

Leden kunnen onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt van Servicepunt Automobiel (088-7004100). De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Wanneer u akkoord gaat, wordt de afspraak voor u gemaakt. Zorgt u wel dat u op de afgesproken tijd klaar staat? Dat is wel zo prettig.

In 2016 is Automobiel in Tiel gestart als een extra vervoersmogelijk voor ouderen. Klanten maken twee dagen van te voren een afspraak, worden thuis opgehaald, voor de deur afgezet en na de afspraak weer thuis gebracht. Het is mogelijk om een begeleider mee te nemen. De kosten zijn dertig cent per rit, onafhankelijk van het aantal passagiers en worden direct betaald aan de chauffeur. Ook werkzoekenden kunnen gebruik maken van de service, bijvoorbeeld als zij vervoer nodig hebben voor een sollicitatiegesprek of cursus’ Zij kunnen de kosten declareren bij Werkzaak.

Er zijn momenteel chauffeurs in Geldermalsen, Lingewaal en West Maas & Waal. Er is nog behoefte aan sociaal gemotiveerde chauffeurs voor de gemeente Buren, Bommelerwaard en de dorpen uit voormalig gemeente Neerijnen. De vergoeding is dertig cent per kilometer. De chauffeur bepaalt in overleg de beschikbaarheid. Ritten zijn mogelijk tussen acht uur ’s morgens en negen uur ‘s avonds

Servicepunt Automobiel

Dodewaardlaan 5, 4006 EA Tiel
T:088-7004100
www.servicepunt-automobiel.nl
Let op: E-mail: info@servicepunt-thuiswonen.nl

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’