Volledig scherm
Sinterklaas op paard Amerigo. © Hollandse Hoogte

Sinterklaas in Veenendaal eerst de wijk in

VEENENDAAL - De intocht van Sinterklaas in Veenendaal loopt dit jaar anders dan anders.Hij gaat eerst op bezoek in Veenendaal-West, pas een paar dagen later is de grote intocht in het centrum.

Winkelcentrum De Ellekoot in Veenendaal-West heeft op woensdag 16 november de primeur.

Intocht
De grote intocht van Sinterklaas is pas op zaterdag 19 november in het centrum van Veenendaal. Jan van Leeuwen, bestuurslid van de winkeliersvereniging Ellekoot: „De intocht in Veenendaal is altijd eerst in het centrum en daarna pas bij ons. We zaten er ook een beetje mee. We hebben de mensen van het centrum ernaar gevraagd of dat geen problemen opleverde, maar zij vonden het niet erg wanneer we eerder Sinterklaas op bezoek hebben."

Proef
De intocht in het Veenendaalse centrum wijkt dit jaar voor het eerst af van de landelijke intocht op 12 november. „Het is een proef", vertelt Peter Baten namens stichting Winkelstad Veenendaal die de intocht regelt. „We hebben dat met de winkeliers overlegd. Op 12 november is ook al de intocht op televisie en zit je met de intocht in Rhenen en Wageningen. Het wordt dan allemaal erg druk, ook voor de kinderen. Daarom hebben we besloten om het een week later te doen."