Volledig scherm
© DG

Sinterklaas is al onderweg naar Neerijnenaren

NEERIJNEN - In financieel opzicht was het de laatste jaren somberheid troef in de gemeente Neerijnen.Maar donderdagavond leek het erop dat Sinterklaas straks overuren gaat maken in de gemeente. Er werd gesproken over het gevoel bij Sinterklaas toen het ging over de begroting voor 2017.Eén cadeautje werd meteen al uitgepakt.

Er was brede steun voor een amendement van Voor Neerijnen om de geplande OZB-verhoging met 5 procent alsnog te schrappen.

Begroting
Die verhoging is niet meer nodig om de begroting sluitend te krijgen. Welke cadeautjes de Neerijnenaren straks nog meer uit kunnen pakken is nog afwachten. Maar de ideeën vlogen over tafel. Zo bepleitte de VVD-fractie een eenmalige gift van 125 euro per inwoner. Uit te betalen voor 31 december 2016. Neerijnen dankt de plotselinge rijkdom niet alleen aan solide eigen gemeentelijk beleid, maar vooral aan de 1,4 miljoen euro die Liander gaat overmaken aan de gemeente als vergoeding (precariorechten) voor de aanleg van kabels in de gemeentelijke grond in voorbije jaren.

Oordeel
Het finale oordeel wordt geveld tijdens de raadsvergadering op 24 november. En dat is dus nog ruim voor 5 december.