Volledig scherm
© bewerking DG

Slachtoffers Facebookoplichter Cindy missen actie politie

CUIJK - Twee vrouwen die aangifte wilden doen nadat ze waren opgelicht door de Facebookbedrieger Cindy, kregen dat naar eigen zeggen bij de politie niet voor elkaar. Een derde lukte het pas na stevig aandringen. De twee vrouwen bij wie de aangifte is mislukt, zijn een 47-jarige vrouw uit Cuijk en een 34-jarige vrouw uit het midden van het land.

Ze dachten een vertrouwensband te hebben met Cindy en stuurden haar intieme foto's.

Melding
De Cuijkse deelde ook filmpjes met Cindy. Toen ze erachter kwamen dat Cindy niet echt bestaat en de bedrieger daarmee confronteerden, dreigde Cindy de beelden op het internet te zetten. Beiden gingen naar de politie om aangifte te doen van bedreiging. „De agent zei dat er alleen een melding van gemaakt kon worden”, zegt de vrouw uit Cuijk. De vrouw uit het midden van het land kreeg te horen dat er pas aangifte gedaan kon worden als Cindy wat had misdaan. Beiden willen opnieuw proberen aangifte te doen.

Géén aangifte
Volgens een woordvoerder van de politie is in overleg met de vrouw uit Cuijk besloten om geen aangifte te doen. Er moet volgens de woordvoerder onder meer sprake zijn van bedreiging of oplichting om aangifte te doen.

De derde vrouw, uit Limburg, meldt dat ze pas bij een derde bezoek aan het politiebureau aangifte kon doen. „De eerste twee keren werd er alleen een melding gemaakt.”