In Arnhem wordt gewerkt met polsbandjes bij de toegang tot horecazaken.
Volledig scherm
PREMIUM
In Arnhem wordt gewerkt met polsbandjes bij de toegang tot horecazaken. © Rolf Hensel

Slechts twee boetes uitgedeeld aan horecazaken: gemeenten zien geen excessen met coronapas

Een maand na de intrede zijn er geen problemen meer tussen gemeenten en horecazaken over de coronapas. Tot dusver heeft vrijwel geen gemeente in deze regio een boete opgelegd. 

26 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  de goede Hoe heet het ook al weer als je het ene roept, maar het andere doet? Niet groepsimmuniteit, maar dat is wel iets wat nodig is, en waarom iedereen die kan gevaccineerd moet worden. En dat heeft niks met leeftijd te maken, omdat bijvoorbeeld kanker ook niks van leeftijd aantrekt. En dat is ook een kwetsbare groep. Dus als je je niet laat vaccineren als je kunt ben je wel asociaal en heb je bloed aan je handen door de uitgestelde zorg. Kijk anders maar eens de verhalen hier.
 • Bryan de Goede

  1 jaar geleden
  Mooi hoe je het gelijk naar een persoonlijke aanval draait en er vanuit gaat dat ik niet gevaccineerd ben. Da's dus onzin. Die leeftijden doen er zeer zeker wèl toe! Kwetsbare groep, vaak onderliggend lijden, en juist die groep zou geholpen moeten zijn door vaccinatie. Dat zij er niet voor kiezen dat te doen is stupide... Maar om iedereen onder de 40 jaar die zich (nog) niet laat vaccineren te bestempelen als asos en schuldigen gaat echt te ver.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  De Goede Er is maar één ding dat ter zake doende is, dat is niet leeftijd, dat is niet het geslacht, dat is niet hoeveel tenen ze hebben, dat is het percentage ongevaccineerden. Dat is dus 80%, oftewel 4 op de 5. Als één van die 4 niet gevaccineerd kan worden, dan betekent dat dat 3 van de 5 gewoon bedden bezetten voor mensen die zitten te wachten op hun levensreddende operatie en door dat uitstel kunnen komen te overlijden. DAT is de harde waarheid. Dat is bloed aan jullie handen.
 • Bryan de Goede

  1 jaar geleden
  @Ceciel, Als je even goed naar het coronadashboard kijkt zul je zien dat het overgrote deel van zowel de ziekenhuisopnames als de IC-bezetting mensen op leeftijd zijn. (of in ieder geval 60+) En ja, daarvan is dan weer het overgrote deel niet gevaccineerd. Wellicht tijd voor een vaccinatieplicht vanaf een bepaalde risicoleeftijd? ZIJ lijken het probleem te veroorzaken, niet de jongeren die er voor kiezen niet te vaccineren. En wat te denken van jongeren die een forse besmetting doormaakten..
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Van de Zand J'accuse! Jij en je medewappies zorgen er voor dat mensen komen te overlijden omdat ze niet op tijd hun behandelingen kunnen krijgen. Door jullie is er geen plaats op de IC voor mensen die een openhart operatie moeten ondergaan. Door jullie is er te weinig capaciteit om mensen hun chemokuur te laten ondergaan. Deze mensen sterven door corona, maar niet door het virus. En dat is jullie schuld omdat jullie weigeren iets voor anderen te doen.