Volledig scherm
Een patiënt draagt een slimme pleister die gegevens over zijn gezondheidstoestand doorzendt. © Slingeland Ziekenhuis

Slingeland test 'slimme' pleister die gezondheid patiënt meet

DOETINCHEM - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem begint een experiment met 'slimme' pleisters.Die houden permanent de gezondheidstoestand van een patiënt in de gaten en zenden die gegevens door.

Het is een van de innovaties waar het ziekenhuis mee bezig is.

Apps
Het Slingeland is ook actief bij het ontwikkelen van appsen apparatuur waarmee chronische patiënten thuis hun gezondheid kunnen meten. Doel daarvan is dat zij alleen nog naar het ziekenhuis hoeven te komen als dat echt nodig is. Als de meetwaarden constant zijn, kunnen ze een controlebezoek overslaan.

Daarnaast onderzoekt het ziekenhuis de mogelijkheden van e-consulting, waarmee patiënten op afstand op 'spreekuur' bij de specialist kunnen komen.

Kleinere nieuwbouw
De innovaties zijn volgens het ziekenhuis zowel gericht op verbetering van de kwaliteit van de zorg als op meer onafhankelijkheid voor de patiënt. Prettige bijkomstigheid van zorg op afstand en e-health is dat er minder patiënten naar het ziekenhuis hoeven komen, ondanks de toenemende vraag naar zorg.

Daardoor verwacht het Slingeland Ziekenhuis dat de nieuwbouw nabij de A18 kleiner kan worden dan het huidige gebouw aan de Kruisbergseweg.

Lees een uitgebreid verhaal over dit onderwerp in De Gelderlander, editie Achterhoek, van woensdag 12 oktober of in onze e-paper.