Volledig scherm
De Grotestraat in het centrum van Ede. © DG

Snel rem op winkels aan rand centrum Ede

EDE - Eigenaren van panden in de schil rond Ede-Centrum krijgen snel te maken met strakkere regels. Die moeten er mede voor zorgen dat het aantal winkels in deze gebieden op termijngaat dalen.

Ede komt volgend jaar met een nieuw bestemmingsplan voor Ede-Centrum. Vooruitlopend daarop is onder de noemer 'Het verhaal van Ede Centrum' een visie gemaakt rond de vraag hoe het centrum zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Kernwinkelgebied
Ede wil het kernwinkelgebied beperken tot Grotestraat en Achterdoelen. Op het Maandereind blijft ruimte voor speciaalzaken. Ten noorden van de Molenstraat en ten zuiden van het Museumplein moet de winkelfunctie wijken voor onder meer andere bedrijvigheid, vrijetijdsbesteding en wonen.

De gemeente en de Stichting Binnenstadsmanagement Ede denken dat ondernemers met de nieuwe visie beter weten waar ze aan toe zijn. Ede wil winkeliers aan de randen van het centrum stimuleren naar het winkelhart te verhuizen. Daarnaast wil Ede makkelijkerleegstaande winkels aan de randen van het centrum een andere bestemming kunnen geven.

Hoe het regime precies wordt kan wethouder Johan Weijland nog niet zeggen. „Dat wordt een prachtige uitdaging."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo