ED
Volledig scherm
© ED

Snel vrijliggend fietspad Prijsseweg

CULEMBORG - Het Culemborgse college wil nog dit jaar beginnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Prijsseweg, vanaf Kokmeeuwpad naar de Diefdijk. De provincie wil de helft betalen, maar dan moet de gemeenteraad wel snel instemmen.

 1. Fotografen storten zich massaal op wolven die zich van dichtbij vast laten leggen op Hoge Veluwe: ‘Wij zien al lange tijd dat de wolf mensen níet mijdt’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Fotografen storten zich massaal op wolven die zich van dichtbij vast laten leggen op Hoge Veluwe: ‘Wij zien al lange tijd dat de wolf mensen níet mijdt’

  OTTERLO - Fotograaf Patrick van Bakkum maakte prachtige beelden van twee wolven op de Hoge Veluwe. Waanzinnig, zegt de natuurfotograaf over het moment, maar hij was bepaald niet de enige die het vastlegde; tientallen collega’s waren erbij. Dit werpt de vraag op: hoe dicht bij mensen komen die wolven eigenlijk? En vormt ‘wolventoerisme’ een bedreiging voor het dier?
 2. Angela de Jong: ‘Ongelofelijk dat dit in 2022 nog een nationale rel is!’
  AD Media podcast

  Angela de Jong: ‘Ongelofe­lijk dat dit in 2022 nog een nationale rel is!’

  Natuurlijk zoomt het vaste mediapanel in op de nieuwe dramaserie van Linda de Mol over het wel en wee rond de talkshow Five live, waarin in aflevering één een tv-columniste - die wel heel erg aan Angela de Jong doet denken - een lichtbak op haar hoofd krijgt en zwaargewond in het ziekenhuis belandt. Daarom zit Angela tijdens de opname van deze podcast uit voorzorg in haar eigen televisiekelder(*). De kritieken op de dramaserie zijn niet mals.