Volledig scherm
© Thinkstock

Snelweg A3 in 2017 vier keer dicht voor werk bij Emmerik

NETTERDEN - De snelweg A3 (Arnhem - Oberhausen) wordt het komende jaar vier weekends lang compleet afgesloten tussen de afritten 's-Heerenberg en Rees. Dat gebeurt omdat een viaduct bij Emmerik wordt gesloopt en opnieuw wordt opgebouwd.

De eerste afsluiting is van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november. In de loop van 2017 gaat dat nog drie weekends gebeuren. Het nieuwe viaduct is naar verwachting eind 2017 klaar.

Nieuwe afrit
Er wordt ook een nieuwe afrit gemaakt bij Emmerich-Ost. De bouw daarvan begint op woensdag 2 november. Vanwege die aanleg wordt de Netterdensche Strasse, tussen Emmerich en Netterden vanaf dat moment voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Speelbergerstraat en Steinackerweg. De weg tussen Emmerich en Netterden gaat eind 2017 weer open.

Onderzoek
Binnenkort is ook het resultaat bekend van een onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuwe verbindingsweg tussen die nieuwe afrit en de Meilandsedijk (N816). Die speelt een rol in de 'goederencorridor' tussen de Rhein Waal Terminal in Emmerich en de bedrijfsterreinen Docks NLD ('s-Heerenberg) en A18 (Wehl).