Volledig scherm
© anp

Snelwegen rond Arnhem en Nijmegen lopen vol door vakantieverkeer en ongeluk

ARNHEM/NIJMEGEN - Terugkerend vakantieverkeer en een ongeluk hinderden het verkeer deze vrijdagmiddag rond zowel Arnhem als Nijmegen. In totaal stonden automobilisten rond 16.00 uur in meer dan 50 kilometer aan (langzaam rijdende) files. 

Daarvan waren anderhalf uur later nog 20 kilometer over

Door een ongeval bij knooppunt Grijsoord liep het verkeer 's middags op zowel de A50 als de A12 in alle richtingen vast. Vanuit Renkum, Ede en vanuit de richting Hoenderloo meldde de ANWB files en opstoppingen van tussen de 6 en 9 kilometer in lengte. Om 17.30 uur was daar alleen nog wat verkeershinder tussen Renkum en Waterberg van over.

Tegelijkertijd had verkeer op de A12 vanaf de Duitse grens over een lengte van 8 kilometer last van vertragingen, tot aan Duiven. Dat is te wijten aan terugkerend vakantieverkeer, aldus de ANWB. In de avondspits stond verkeer juist de andere kant op stil, over 5 kilometer tussen Arnhem-Noord en Duiven.

Op de A73 bleef het ook in de avondspits nog druk. Vanaf Boxmeer tot aan knooppunt Ewijk staan automobilisten al de hele middag aan beide zijden van de snelweg herhaaldelijk in files van 3 tot 5 kilometer lengte.