Volledig scherm
De afbeelding waarmee Gerrie Elfrink campagne voert voor een ja-stem. bij het referendum over Stadblokken-Meinerswijk.

SP'er Elfrink: Red levenswerk voormalig GroenLinks-wethouder

ARNHEM - Opmerkelijk. De Arnhemse SP-wethouder Gerrie Elfrink bepleit op Twitter een ja-stem bij het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk met de foto van Henk Kok van GroenLinks.

Maar die partij is juist vierkant tégen. 'Henk Kok maakte de beste deal. Voor mens en natuur. Een betere krijg je niet. Kies voor zijn werk. Stem #JA.' Het is een van de berichten op Twitter die Elfrink dezer dagen de wereld instuurt om zijn pleidooi te ondersteunen dat Arnhem echt vóór moet stemmen op 30 november.

Verantwoordelijk
Maar GroenLinks, de partij van voormalig wethouder Henk Kok, is juist tégen de visie waarover wordt beslist bij de volksraadpleging. Kok was tot zijn vertrek, eind 2015, verantwoordelijk wethouder voor Stadsblokken en Meinerswijk. Onder zijn toezicht werd het huidige plan gemaakt.

'Levenswerk'
Elfrink noemt het Koks 'levenswerk'. Bij GroenLinks zien ze dat anders. „Henk Kok heeft heel veel goede dingen gedaan voor Arnhem", zegt raadslid Mark Coenders campagneleider voor het referendum. „Dat hij dit plan heeft gemaakt is onzin. HIj wilde een plan dat aansluit op de gebiedsvisie."

'Verdraait feiten'
Oud-collega Elfrink vindt dat GroenLinks de feiten verdraait in een discussie die gaat om wel of niet woningbouw in delen van Stadsblokken en Meinerswijk. „Om die reden voer ik deze campagne", zegt de wethouder. „Het juiste verhaal moet worden verteld en ik staaf mijn beweringen met feiten."

Niet verstandig
Henk Kok zelf wil niet inhoudelijk reageren op de referendumcampagne van oud-collega Elfrink. „Ik ben nu al weer een jaar weg in Arnhem", laat hij weten. „Omdat ik actuele ontwikkelingen in de stad niet meer echt volg, lijkt het me daarom ook niet verstandig om er commentaar op te geven."

Volledig scherm
Gerrie Elfrink © Gerard Burgers