Op veel plekken in Gelderland was het gisteren erg druk, zoals bij de Zandenplas in Nunspeet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op veel plekken in Gelderland was het gisteren erg druk, zoals bij de Zandenplas in Nunspeet. © Bram van de Biezen

Speciale ‘hittekaart’ moet deze zomer topdrukte voorkomen op Gelderse hotspots

Met een speciale ‘hittekaart’ brengt marketingorganisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen de drukte in Gelderland in beeld. Het idee is dat dagjesmensen de massa mijden, als ze zien dat hun beoogde bestemming dieprood kleurt. ,,We schakelen hiervoor de hulp in van drukte-experts’’, zegt directeur Herre Dijkema. MarketingOost lanceert een soortgelijk systeem voor Overijssel. 

3 reacties

 • Stefan

  1 jaar geleden
  Als corona al zo goed als verdwenen is, dan is dat dankzij de maatregelen die genomen zijn. En de onderbouwing waarom het 100% zéker is dat er geen 2e golf komt zie ik graag tegemoet.
 • molleke

  1 jaar geleden
  Uiterwaarden dan ook graag extra aandacht geven, dit is echt geen attractiepark zoals het er gister wel naar uitzag en waar iedereen bij gebrek aan toezicht kampvuurtjes maakt, rotzooi laat liggen en de auto zomaar ergens in de berm neerplempt. Kun je wel zeggen dat er veel ruimte is om afstand te houden maar iedereen moet vaak toch hetzelfde poortje door en alle beschikbare bankjes worden echt niet ontsmet...
 • Scherpschutter

  1 jaar geleden
  Hoezo deze zomer? Die 1,5-meter-samenleving komt er niet hoor. Corona is al zo goed als verdwenen, een 2e golf komt er zéker niet en de maatregelen worden ingetrokken, al of niet ten gevolge van de druk vanuit de samenleving!Waarom is iedereen zo druk om die 1,5 meter samenleving te behouden? Het slaat echt nergens op. Zullen we dat bij een volgende griepgolf dan ook maar doen? Onzin dus !
 1. LIVE | Al ruim 150.000 prikafspraken voor Janssen-vaccin, India noemt delta plusvariant ‘zorgwekkend’
  CORONAVIRUS

  LIVE | Al ruim 150.000 prikafspra­ken voor Jans­sen-vac­cin, India noemt delta plusvari­ant ‘zorgwek­kend’

  Het is vandaag opnieuw mogelijk om een afspraak te maken voor een prik met het Janssen-vaccin. Tot nu toe wisten 100.000 mensen een afspraak te maken, nadat de lijnen tijdelijk overbelast waren. Het speciale telefoonnummer werd gisteren 5,3 miljoen keer gebeld door 222.000 bellers. Verder is de CoronaCheck-app, waarmee mensen vanaf een vaccinatiebewijs kunnen laden, overbelast geraakt. Gebruikers krijgen een foutmelding. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog.
 2. Nieuwsuur winnaar Zilveren Nipkowschijf 2021
  video

  Nieuwsuur winnaar Zilveren Nipkow­schijf 2021

  Het programma Nieuwsuur is de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf. De actualiteitenrubriek van NOS en NTR werd geroemd als een programma dat dagelijks met liefde verantwoordelijkheid neemt voor het controleren van de macht en het faciliteren van het publieke debat in Nederland. De reeks lijsttrekkersinterviews bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen was daar volgens de jury een uitgelezen voorbeeld van. De uitreiking vond plaats in het Ketelhuis in Amsterdam.