Op veel plekken in Gelderland was het gisteren erg druk, zoals bij de Zandenplas in Nunspeet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op veel plekken in Gelderland was het gisteren erg druk, zoals bij de Zandenplas in Nunspeet. © Bram van de Biezen

Speciale ‘hittekaart’ moet deze zomer topdrukte voorkomen op Gelderse hotspots

Met een speciale ‘hittekaart’ brengt marketingorganisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen de drukte in Gelderland in beeld. Het idee is dat dagjesmensen de massa mijden, als ze zien dat hun beoogde bestemming dieprood kleurt. ,,We schakelen hiervoor de hulp in van drukte-experts’’, zegt directeur Herre Dijkema. MarketingOost lanceert een soortgelijk systeem voor Overijssel. 

3 reacties

 • Stefan

  2 jaar geleden
  Als corona al zo goed als verdwenen is, dan is dat dankzij de maatregelen die genomen zijn. En de onderbouwing waarom het 100% zéker is dat er geen 2e golf komt zie ik graag tegemoet.
 • molleke

  2 jaar geleden
  Uiterwaarden dan ook graag extra aandacht geven, dit is echt geen attractiepark zoals het er gister wel naar uitzag en waar iedereen bij gebrek aan toezicht kampvuurtjes maakt, rotzooi laat liggen en de auto zomaar ergens in de berm neerplempt. Kun je wel zeggen dat er veel ruimte is om afstand te houden maar iedereen moet vaak toch hetzelfde poortje door en alle beschikbare bankjes worden echt niet ontsmet...
 • Scherpschutter

  2 jaar geleden
  Hoezo deze zomer? Die 1,5-meter-samenleving komt er niet hoor. Corona is al zo goed als verdwenen, een 2e golf komt er zéker niet en de maatregelen worden ingetrokken, al of niet ten gevolge van de druk vanuit de samenleving!Waarom is iedereen zo druk om die 1,5 meter samenleving te behouden? Het slaat echt nergens op. Zullen we dat bij een volgende griepgolf dan ook maar doen? Onzin dus !