Volledig scherm
De gorilla's, tijgers en neushoorns die werden vastgelegd met de GoPro door Burgers' Zoo. © Burgers' Zoo/ bewerking DG

Spectaculair inkijkje in dierenlevens Burgers' Zoo (video)

ARNHEM - Burgers' Zoo geeft met behulp van een GoPro dierenliefhebbers een spectaculair inkijkje in het leven van de dieren in het park. Het Arnhemse dierenpark uploadt wekelijks unieke beelden van de dieren op de Facebookpagina. „We willen ons publiek een nieuw perspectief laten zien", aldus woordvoerder Bas Lukkenaar van Burgers' Zoo.

„We hebben deze GoPro gekregen van het bedrijf zelf", vertelt Lukkenaar.

Cadeau GoPro
Die gift kwam tot stand nadat een filmpje waarin een chimpansee in Burgers' Zoo een drone met GoPro uit de lucht sloeg. Die beelden gingen de hele wereld over, tot in Californië. Daar bleven op het hoofdkantoor van GoPro de beelden niet onopgemerkt. Burgers' Zoo kreeg van het bedrijf een nieuwe camera gesponsord. „In ruil gebruikt GoPro filmpjes van onze dieren in reclames."

Met de video's wil Burgers' Zoo mensen een kijkje geven in het 'dierengedrag zoals het in het echt ook is'.

Gorilla's en tijgers
Zo is vrijdag een video van de gorilla's geplaatst, gefilmd door een GoPro op een vlot met druiven. Te zien is onder meer hoe de apen smikkelen van het fruit. En onlangs werden spectaculaire beelden geplaatst van de Sumatraanse tijgers, die een stuk vlees eten. De filmpjes slaan aan, blijkt uit de honderden likes en vele positieve reacties op Facebook.

Bekijk de GoPro-filmpjes van Burgers' Zoo hieronder:

Gorilla-familie krijgt bezoek van een drijvend vlot met druiven

Hongerige Sumatraanse tijgers krijgen een stuk vlees

De drie maanden oude breedlipneushoorn maakt kennis met zijn vader