Volledig scherm
© stock.xchng

Spontaan plan voor ijsbaan in Bennekom

BENNEKOM - Als het aan Cees Busser ligt, kunnen inwoners van Bennekom komende winter schaatsen op zijn perceel aan de Langesteeg. Het stuk grond aan de rand van het Binnenveld, langs de Dr. W. Dreeslaan, is inmiddels geheel voorbereid. „En als het deze winter niet vriest, doen we het volgend jaar."

Ondernemer Busser wil graag iets doen voor zijn dorp.

Vooruitzien
„Dit landje is een heel mooie plek voor een ijsbaan", zegt hij. De baan is al getrokken, de leidingen en sproeiers liggen er al in. „Regeren is vooruitzien", zegt Busser. „Als je pas begint als het al vriest, ben je te laat."

Gratis
De baan is ongeveer 250 meter lang, in het middengedeelte komt ruimte voor de allerkleinsten. Kinderen mogen gratis naar binnen, zegt Busser. „Ik wil ook de scholen uitnodigen." Hij denkt geen toestemming van de gemeente nodig te hebben. „Dit is privé, ik heb parkeerplaatsen zat. Trouwens, de meeste kinderen komen neem ik aan op de fiets."

Het wachten is op een koude periode, maar de Bennekommer heeft goede hoop. „Na een stabiele zomer volgt een strenge winter, dat weet iedereen. Heb je een periode zoals nu over zes tot acht weken, dan kun je schaatsen."