Volledig scherm
© DG

Spoorwerker die werd aangereden door trein stond op verkeerde spoor

METEREN/ DIEREN- De Dierense spoorwerker die twee weken geleden overleed bij Meteren stond, zoals al werd vermoed, op een spoor waar hij nog niet mocht zijn.Dat blijkt uit een interne analyse van ProRail waarin deze krant inzage heeft gehad.

De 57-jarige spoorwerker moest in de nacht van 13 oktober, ter hoogte van Meteren, een wissel 'krukken', ofwelweer werkzaam maken. Er vonden die nacht werkzaamheden plaats aan de Betuweroute en het spoor tussen Utrecht en Den Bosch. Door wissel 433 te krukken, zou een werktrein van het ene naar het andere spoor kunnen rijden.

Intercity
Om onduidelijke redenen stond de man rond middernacht op het verkeerde spoor bij wissel 433. Dat werd hem fataal toen om even na twaalven de intercity van Den Bosch naar Utrecht passeerde en hem aanreed. Vermoedelijk was de man op slag dood.

Diepgaand onderzoek
Hoe het kan dat de Dierense spoorwerker rond middernacht al op het verkeerde spoor stond, blijkt niet uit de analyse. 'Voor de achterliggende oorzaken is diepgaand onderzoek noodzakelijk', staat in de rapportage van ProRail. Het wachten is onder meer op betrouwbare verklaringen.