Volledig scherm
© DG

Spoorwerker komt om bij aanrijding met trein bij Meteren

METEREN - Een spoorwerker is in de nacht van woensdag op donderdag rond 00.30 uur om het leven gekomen bij een aanrijding met een trein bij Meteren. Dat bevestigt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

De man was op het spoor aan het werk toen hij door nog onbekende oorzaak werd geraakt door een passerende trein. Na het ongeval kwamen diverse hulpdiensten ter plaatse, maar de hulpverlening mocht niet baten.

Onderzoek
Spoorbeheerder ProRail is een eigen onderzoek gestart en gaat daarom niet in op vragen. „Ik begrijp dat men snel antwoorden wil, maar daarvoor is het te vroeg. Dit komt zelden voor. De laatste keer dat in Nederland een spoorwerker is omgekomen bij werkzaamheden is jaren geleden. Daarom vraagt dit tragische ongeval om gedegen onderzoek. Dat wachten wij af”, aldus de woordvoerder.

„ProRail betreurt het ongeval en leeft mee met de nabestaanden en collega's van het slachtoffer.”

Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie SZW zijn een onderzoek gestart en verwachten over 3 maanden een eerste onderzoeksresultaat.

Veiligheid op het spoor
Daarnaast zijn medewerkers van Onderzoeksraad voor de Veiligheid ter plaatse geweest. Een woordvoerder: „Zij nemen hun bevindingen mee naar Den Haag. We kijken uiteraard naar de directe onderzoek van het ongeval, maar kijken ook naar de veiligheid op het spoor in het algemeen.” Doorgaans laat de conclusie van het ongeval zo'n 9 tot 12 maanden op zich wachten, aldus de woordvoerder.

Treinverkeer
Het treinverkeer tussen Geldermalsen en Den Bosch was door het ongeval enige tijd ernstig ontregeld. Rond 06.00 uur kon het treinverkeer worden hervat.

Werkzaamheden
Omdat tussen Meteren en Boxtel meer treinen gaan rijden, wordt er gewerkt aan het spoor. Zo moet er een viaduct komen om ruimte te maken voor een extra spoorlijn. Bovendien worden verschillende maatregelen getroffen om overlast door geluid en trilling te voorkomen.

Volledig scherm
© Danny van den Broek