Volledig scherm

Sportschoolhouders: 'Tiel moet sportschool weigeren'

TIEL - Gevestigde sportschoolhouders in Tiel dringen er bij de gemeente op aan om niet meer fitnesscentra toe te staan.Volgens hen is de markt totaal verstoord door een explosieve groei van het aantal fitnesscentra.

Directe aanleiding is het toestaan van een wellnesscentrum in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw in het voormalige slachthuis aan de JD van Leeuwenstraat.

Fitnessprogramma's
Een wellnesscentrum kan allerlei schoonheids- en fitnessprogramma's aanbieden. Het bestemmingsplan is hiervoor met een korte procedure aangepast. De ondernemers maken hier bezwaar tegen.

Verdringingsmarkt
„Natuurlijk moet er vrije marktwerking zijn”, zegt Martijn Voigt, die het woord voert namens een zestal sportschoolhouders. „Maar Tiel heeft wel een heel ruim vestigingingsbeleid en wil het maar zo toestaan op locaties waar het niet mogelijk is.Mensen die elders in de regio geen plek kunnen vinden, komen naar Tiel. Het aantal ligt daardoor ver boven het landelijk gemiddelde, het is een verdringingsmarkt geworden.”

Speciale groepen
Volgens de sportschoolhouders dreigen belangrijke activiteiten, zoals speciale groepen voor mensen met obesitas, kinderen met gedragsproblemen of ouderen, daardoor te verdwijnen. Ze willen met de politiek in gesprek om te kijken wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen.

Lees een uitgebreid artikel in de editie Rivierenland van De Gelderlander van donderdag 20 oktober.