Volledig scherm
PREMIUM
VVD-staatssecretaris Tamara van Ark (midden, met zwarte sjaal) krijgt tekst en uitleg over de chroom-6-werkzaamheden aan de Waalbrug van Marijn Rutten (man met microfoon) © Bart Maat

Staatssecretaris van Ark ziet: zo haalt Nijmegen die kankerverwekkende verf van Waalbrug af

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) was vanmiddag in Nijmegen om een kijkje te nemen op de Waalbrug. Ze kwam niet zozeer voor de werkzaamheden zelf, maar wilde vooral weten hoe het giftige chroom-6 veilig van de staalconstructie verwijderd wordt.

,,Wie heeft er hier hoogtevrees?”, vraagt Marijn Rutten van Rijkswaterstaat aan de 15-koppige delegatie van het ministerie van Sociale Zaken die voor z’n neus staat. Rutten is omgevingsmanager bij het project-Waalbrug, en doet de afstemming met de gemeente Nijmegen, weggebruikers, omwonenden, en bedrijven. Deze middag is hij bovendien de gids van het clubje bezoekers dat uit Den Haag is gekomen om de werkzaamheden aan de Waalbrug van dichtbij te aanschouwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo TOP OssTOP
EINDE
0-2
AZAZ
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
GESTAAKT
FeyenoordFEY
away logo
home logo FC EindhovenEHV
EINDE
1-2
FC UtrechtUTR
away logo