Volledig scherm
Achter Gouden Handen ligt het Stadspark van 's-Heerenberg. Foto Theo Kock

Stadspark in 's-Heerenberg wordt minder rommelig

'S-HEERENBERG -Het Stadspark achter Gouden Handen in ’s-Heerenberg krijgt een meer verzorgde aanblik.Een deel van het zogenaamde bloemrijke grasland wordt omgevormd tot gazon. Dat kost de gemeente 15.000 euro.

Raadslid Henk Groote van Lijst Groot Montferland (LGM) kaartte de rommelige indruk aan na klachten die hij ontving van bezoekers.„Ik loop daar geregeld en wordt dan door omwonenden aangesproken. Ze denken dan toch dat je van de gemeente bent.”

Verzoek
Als gemeenteraadslid vroeg hij of het Stadspark niet op dezelfde manier verzorgd kon worden als het gebied achter het Albertusgebouw en Lockhorstpark in Didam. „Daar heb je keurig verzorgde parken, nagenoeg onkruidvrij en met vakken van wilde bloemenmengels.”

Onkruid
Nadat vertegenwoordigers van de gemeente met Groote deze zomer een rondgang door het Stadspark hadden gemaakt, trokken ze hun conclusie.Het gras, dat juist voor een fraaie aanblik bewust was ingezaaid met een bloemenmengsel, bleek niet goed ontwikkeld en op de paden groeide het onkruid door het verbod op gebruik van glyfosfaat. Het zag er inderdaad slordig uit.

Burgemeester en wethouders hebben nu besloten om het bloemrijke grasland deels om te vormen naar een gazon.