Bezoekers in de beeldentuin van het Kröller Müller Museum.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers in de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. © Herman Stöver

Steeds drukker met toeristen in Gelderland, maar vooral in de zomer

NIJMEGEN - Gelderland is in trek bij toeristen, vooral in de zomerperiode. In de winter komen er sinds de uitbraak van het coronavirus juist minder bezoekers. In totaal kwamen afgelopen jaar bijna vier miljoen toeristen naar de provincie, 20 procent meer dan in 2020. Maar nog altijd minder dan voor 2019. 

3 reacties

 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Ben het helemaal met Ankie en Pim eens het is niet zaligmakend.Het is ons van kinds af aan ingeprent dat toerisme geweldig voor economie en middenstand is, en dat is tot zekere hoogte ook wel zo,maar in deze drukke en hectische en hebzuchtige maatschappij kan het ook wel allemaal een tandje minder ,men ziet nog steeds niet in dat we al in een gekkenhuis leven.
 • Ankie Bronckhorst

  4 maanden geleden
  Ook aan toerisme zit een grens. Ik hoop dat ze daar over nadenken. En ik ben het eens met Pim: het zorgt ook voor extra druk op wegen, parkeerplaatsen, vervuiling en de natuur. Dus er kleven ook nadelen en kosten aan.
 • Pim Willemsen

  4 maanden geleden
  Waar komt dat merkwaardige idee vandaan dat toerisme als verdienmodel moet functioneren? Toerisme zorgt voor een onnatuurlijke drukte, met vervuiling.
 1. Van straatschoffie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’
  PREMIUM
  Interview

  Van straat­schof­fie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’

  Als kind van een gastarbeider met zes broertjes en zusjes had Appie el Massaoudi (33) bepaald geen makkelijke jeugd in de Haagse Schilderswijk. Het had weinig gescheeld of hij was het verkeerde pad opgegaan. Maar het ‘Marokkaanse straatschoffie’ groeide uit tot een succesvolle ondernemer en is nu zelfs bevriend met Mark Rutte. ,,Ik dacht vroeger dat deze wijk Nederland was.’’