Steeds meer mensen uit de Randstad verhuizen naar Gelderland

ARNHEM - Een groeiend aantal mensen verhuist uit de Randstad naar Gelderland. Dat constateren de provincie Gelderland en het Rijk op basis van een eerste verkenning. Vooral huizen in Arnhem, Apeldoorn, Ede en Zutphen mogen zich in een toenemende populariteit van woningzoekenden uit het westen verheugen. Het risico bestaat dat de woningprijzen in de steden verder worden opgedreven. 

40 reacties

 • Marcel Dekker

  3 jaar geleden
  Het is bericht is kort door de bocht. Er zijn vorig jaar meer mensen vanuit Arnhem, Apeldoorn, Ede en Zutphen naar Amsterdam verhuisd dan vanuit Amsterdam naar deze steden bijvoorbeeld.
 • ber

  3 jaar geleden
  Dat is natuurlijk wel zo, maar je kan je ook afvragen waarom de kinderen van de lokalen niet gewoon in hun ouderlijke huizen blijven wonen...Oja, studeren in de randstad natuurlijk, vaarwel boerderij....
 • Scepticus

  3 jaar geleden
  Alsjeblieft zeg, hou die mensen daar. Tenzij ze zich enigszins aanpassen. Hier in de Achterhoek is er nog tolerantie en verdraagzaamheid. Aan mensen die zich overal aan storen geen gebrek. Zoals de geur van het landelijk gebied. Zo dadelijk begint ook hier het geneuzel en gezanik rond zwarte Piet, paasvuren, carbidschieten, midwinterhoornblazen, schutterijen, carnaval enz. Ze vinden altijd wel wat.
 • Scepticus

  3 jaar geleden
  Dat is mooi ja, maar als het ten koste gaat, zoals nu, van de huur en koop kansen van jonge en startende Gelderlanders waardoor de identiteit van sommige plaatsen verdwijnt, zie ik een heel ander plaatje.
 • wimpie

  3 jaar geleden
  Niet alleen in de gemeenteraad; dat gebeurt ook in de verenigingen.Ze verpesten eerst de sfeer, (want zei weten alles beter dan die "boeren") zodat de vereniging leegloopt en lichten dan hun hielen want het is een waardeloze vereniging (geworden).