Foto ter illustratie: Een lege tribune in stadion GelreDome, de thuisbasis van Vitesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Een lege tribune in stadion GelreDome, de thuisbasis van Vitesse. © Pro Shots / Paul Meima

‘Steeds meer voetbalwedstrijden zonder uitpubliek’, zegt Politie Oost-Nederland

Steeds meer wedstrijden in het betaald voetbal worden de komende jaren zonder uitpubliek gespeeld. Dat verwachten twee politiechefs, die in Oost-Nederland belast zijn met de organisatie van veiligheid rondom wedstrijden van Vitesse, NEC, De Graafschap, FC Twente, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. „Een kleine groep verpest het voor de rest.”

10 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  @Andre, Dan een andere vergelijking: Hoeveel ME is er ingezet bij de F1 op Zandvoort? En ja, daar waren er ook wat individuen die zich misdroegen, maar geen complete georganiseerde groepen. En naar de F1 kwamen per dag ongeveer 10x zoveel mensen als wat Nec, Vitesse of de Graafschap op een topdag hebben.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Roland Laurent,je vergelijking met hockey is zo krom als een hoepel. Bij een hockey wedstrijd in de hoogste klasse komen Max 400 toeschouwers. Bij topwedstrijd Max 2000. Niet te vergelijken dus. Wel mee eens dat excessen uitgebannen dienen te worden.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Dus een deel van het publiek gedraagt zich niet en dan wil Tony Peters ook nog de schuld daarvan in de schoenen van de politie schuiven. Ga je heel diep schamen…..
 • Roland Laurant

  2 maanden geleden
  @ Tonny Peters , het is van de zotte dat er überhaupt zoveel politie nodig is. Ooit wel eens gehoord dat er bij tennis of hockey politie nodig was om de supporters te begeleiden? Geef nou niet de politie de schuld dat zij niet bij machte zijn de situatie te controleren, moet helemaal niet nodig zijn!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Tony Peters, in Engeland geldt bij een stadionverbod een meldplicht. In de rust van elke wedstrijd moet je je melden op het politiebureau. Ook bij Europese wedstrijden en oefenwedstrijden.