Volledig scherm

Steeds minder aandacht en respect voor rouwstoet

TIEL - Uitvaartondernemers merken het dagelijks in de praktijk: er is minder aandacht en respect voor de rouwstoet.In Tiel ontstond zaterdag een vechtpartij nadat een 39-jarige man op een zebrapad trachtte over te steken tussen auto's van een rouwstoet.

Dat werd niet op prijs gesteld door sommige mensen die in de rouwstoet meereden. Er vielen rake klappen. Hoewel zulke incidenten niet vaak voorkomen, erkennen Tielse uitvaartondernemers dat omstanders tegenwoordig minder geduld en respect hebben voor een passerende rouwstoet. „Maar we vallen ook minder op”, denkt Wim Scholtus.

Onbeschoft
Carmen den Haan ondervindt geregeld hinder van omstanders. „Veel mensen weten nog prima hoe het hoort en anderen reageren onbeschoft. Bij ons om de hoek moeten we eerst een druk kruispunt over, dus ik loop vaak voor de stoet uit. De dag dat ik ondersteboven wordt gereden komt, ik heb het al vaak tegen mijn man gezegd.”

De politie heeft getuigen opgeroepen zich te melden naar aanleiding van het incident zaterdag. Dat heeft vooralsnog niet tot succes geleid. Lees het volledige artikel in de Gelderlander editie Rivierenland van woensdag 19 oktober. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant