Volledig scherm
© Thinkstock

Stekker uit gratis wifi in centrum van Groesbeek

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal stopt met het aanbieden van gratis wifi in het centrum van Groesbeek.Daarmee bespaart ze 6.000 euro per jaar. Dat geld wordt in een fonds gestopt waarmee het winkelcentrum moet worden gepromoot.

Volgens de gemeente kan het abonnement bij de leverancier van de gratis wifi worden opgezegd, omdat veel winkeliers dat inmiddels ook aanbieden en bijna alle centrumbezoekers internet op hun smartphone hebben.

83 gebruikers per dag
Op een gemiddelde dag doen 83 mensen in het Groesbeekse centrum een poging om op het wifi-netwerk te komen. Dat zijn niet alleen bezoekers, voor wie de service is bedoeld. Onder hen zijn ook mensen, zoals winkeliers en hun personeel, die het als 'bekend netwerk' in hun mobieltje hebben staan. Die gebruiken standaard het gemeentelijke netwerk.

Op 7 mei van dit jaar werd het meest gebruik gemaakt van het gemeentelijke netwerk: 312 mensen maakten er die dag verbinding.

Geld naar winkelcentrum
Het vrijkomende geld gaan gebruiken om het winkelcentrum een impuls te geven, is volgens de gemeente hard nodig. Uit een recent koopstromenonderzoek van de Rabobank blijkt dat de omzetontwikkeling van de winkeliers 'ondermaats is vergeleken met vergelijkbare kernen'.

Lees meer over dit onderwerp in de papieren krant van donderdag 27 oktober, editie Nijmegen e.o., of via onze e-paper.