Volledig scherm
Foto: ANP

Stel betaalt per ongeluk met vals geld na verkoop auto

DOETINCHEM/ TOLDIJK - Een 22-jarige man uit Toldijk en 22-jarige vrouw uit Doetinchem zijn woensdagmiddag aangehouden, nadat ze deels met vals geld hadden betaald bij de aankoop van een wasmachine. Dat gebeurde bij de Media Markt in Doetinchem.

De verbazing van de twee was groot: vier van de geldbiljetten van 50 euro waarmee ze betaalden, hadden ze onlangs gekregen toen ze hun auto verkochten via internet.

Het valse geld werd ontdekt door een caissière. Zij kwam tijdens het controleren van het briefgeld waarmee het stel betaalde, tot de ontdekkingdater vier valse biljetten tussen zaten.

Nog meer biljetten
De beveiliging van de Media Marktbelde de politie. De tweewarenzich van geen kwaad bewust en werkten volledig mee. Ze zeiden mogelijk nog meer valse briefjes te hebben, tussen het geld dat ze hadden gekregen bij de verkoop van hun auto.Bij controle van de overige briefjes bleek dit inderdaad het geval: er werden nog vier andere valse 50 eurobiljettengevonden.

Verklaring
De politie onderzoekt wie de auto van het stel heeft gekocht en heeft betaald met de valse briefjes. Daarvoor heeft het Achterhoekse stel gegevens aangeleverd. „Het betekent overigens niet dat de koper van de auto per definitie wordt aangehouden. Van diegene willen we ook eerst een verklaring horen”, zegt een politiewoordvoerder.

De politie heeft de acht valse biljetten in beslag genomen en onderzoekt de herkomst ervan. De man en vrouw zijn na verhoor heengezonden. De 400 euro zijn ze kwijt.

Het Openbaar Ministerie (OM) beslist of de twee worden vervolgd.