2021-12-23 09:42:20 SCHIPHOL - Reizigers op Schiphol. ANP REMKO DE WAAL
Volledig scherm
PREMIUM
2021-12-23 09:42:20 SCHIPHOL - Reizigers op Schiphol. ANP REMKO DE WAAL © ANP

Stel jij je boosterprik ook uit vanwege je zomervakantie? Niet doen, zegt het ministerie

NIJMEGEN - Mensen moeten niet wachten met het halen van een boosterprik omdat ze denken dat hun QR-code nu mogelijk niet geldig is in de zomervakantie. Dat stelt het ministerie van Volksgezondheid, dat in Europa hoopt op een geldigheidsduur van negen maanden van de QR-code.  Garanties dat er in vakantielanden geen extra eisen gelden, zijn er echter niet. 

23 reacties

 • Geert Loermans

  4 maanden geleden
  @Justa, waar haal jij die drogredenen vandaan? In mijn omgeving, kennissenkring etc. Laat men zich vaccineren om zo de kans op besmetting en het doorgeven van besmetting zo klein mogelijk te maken. Sociaal gedrag is dat. Ooit van gehoord?
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  We hebben hier geen vaccinatieplicht, mensen. Wil je geen prik? Neem 'm dan niet. In zo'n vrij land leven wij. Je mag zelfs al je kwaadaardige kletskoek op deze pagina's kwijt, zó vrij is het hier. Dat de overheden de pandemie beteugelen met maatregelen (en zo de volksgezondheid willen redden), ik verwacht niets anders van hen. Dat hoort bij verantwoord besturen. Dat overziet de ontevredene niet, die kijkt niet verder dan z'n egoïstische neus lang is. Neem geen prik, aanvaard de consequenties.
 • Ron van Dijk

  4 maanden geleden
  Gelukkig boosteren de meeste Nederlanders zich wel en heeft ons land - na een langzame start - inmiddels de top 10 in de EU bereikt, met plek 6 al binnen handbereik. Ga zo door, Nederland! Hoe sneller we boosteren, hoe eerder ook de horeca, cultuur en evenementen open gaan.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Heb door omstandigheden al 4 prikken gehad,heb me zelden zo goed gevoeld, ik zou zeggen , DOEN, baat het niet dan schaadt het niet.ben 71
 • Paul David

  4 maanden geleden
  Het op vakantie moeten is een gecreëerde behoefte.