Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Stikstof dwarsboomt bouw van duizenden huizen in Gelderland

ARNHEM - Een derde van de geplande nieuwe woningen in Gelderland kan nu niet worden gebouwd als gevolg van de stikstofcrisis. Ondanks maatregelen als snelheidsverlaging op snelwegen, is de uitstoot van stikstof nog niet genoeg ingeperkt om de bouw van 3000 huizen door te laten gaan.

27 reacties

 • RvzR

  2 jaar geleden
  Ik heb het ook niet over de totale hoeveelheid maar het aantal versnipperd over Nederland met een maximale NOx depositie die 400 x lager is dan de Duitse norm. Hanteren we de Duitse norm is er niets aan de hand. Dus ik denk dat u net als de politiek een dubbele agenda heeft met uw stelling en daarom zijn de volgende verkiezingen cruciaal om te voorkomen dat onze economie en welvaart naar de donder wordt geholpen door mensen zoals U.
 • Winston

  2 jaar geleden
  In de jaren 90 hadden we 's werelds meest innovatieve en ambitieuze natuurprogramma: de Ecologische HoofdStructuur, waarop N2000 is gebaseerd. Tussentijds is de EHS wegbezuinigd en is N2000 juist in zeer beperkte vorm aangewezen. Voor N2000 slechts 13,4% N2000 van ons oppervlakte en ligt zelfs een groot gedeelte hiervan in zee! Hier bovenop zijn de stikstofnormen juist verruimd ten opzichte van de adviezen van de experts om de boeren en bouwers maar genoeg ruimte te kunnen bieden. Dat we bij aanwijzing van N2000 ons juist vergaloppeerd hebben met te krappe normen klopt dus van geen kant.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  De partijen van het tweede deel zijn wel grotendeels verantwoordelijk voor het eerste deel!
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Omdat we hier, vooral in steden, ook veel hoogbouw kennen. Hadden we alleen laagbouw, begane grond of hooguit 1 verdieping gehad met eventuele zolder, dan hadden we hele andere cijfers gehad.
 • Erik

  2 jaar geleden
  Eerste deel ben ik mee eens. Tweede deel niet.