Stikstof? Landbouw moet groot blijven om wereldwijd van belang te kunnen zijn

EDE - We moeten naast de boer gaan staan! We moeten kijken wat innovatie kan doen! Kandidaten van de bepalende partijen in de huidige Tweede Kamer houden vol dat een halvering van de veestapel niet nodig is om de stikstofcrisis te bezweren. Bovendien, zegt Jaco Geurts van het CDA: onze rol als voedselexporteur is nodig om in de wereldpolitiek een rol te blijven spelen. 

2 reacties

  • Piet Biemans

    2 jaar geleden
    Hoe komt het toch dat alleen Nederland binnen Europa een Stikstofcrisis heeft volgens bijna iedereen (blijkbaar) terwijl sommige Natura2000 gebieden in Duitsland en Belgie direct grenzen aan die van Nederland en er in Duitsland en Belgie geen problemen zijn. Zouden daar de milieugroepen uit Nederland in combinatie met de Raad van State debet aan zijn, je weet wel kleine habitatproblemen in combinatie met deze Natura 2000 wetgeving?
  • Wilhelmus Liebrand

    2 jaar geleden
    Het gaat er bij mij niet in dat een zeer klein en dichtbevolkt land ,s werelds tweede grootste exporteur van agrarische produkten moet zijn, ten koste van de gezondheid van zijn inwoners en het millieu.