De toekomstige situatie in vogelvlucht. Links bovenin de Betuweroute, in het midden de doorgetrokken A15, met daarnaast het snelfietspad Zevenaar-Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
De toekomstige situatie in vogelvlucht. Links bovenin de Betuweroute, in het midden de doorgetrokken A15, met daarnaast het snelfietspad Zevenaar-Elst. © Rijkswaterstaat

Stikstofdeal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan

BEMMEL-ZEVENAAR - Het ministerie van Rijkswaterstaat en Infrastructuur heeft naar eigen zeggen een oplossing gevonden om de veelbesproken aanleg van de doorgetrokken A15 alsnog mogelijk te maken. Er zijn deals gesloten met zes veeboeren in de wijde regio. Doordat zij stoppen vermindert de stikstofuitstoot voldoende om extra uitstoot van uitlaatgassen door auto’s op de A15 te compenseren, zegt het demissionaire kabinet. De Raad van State moet dit nog goedkeuren. 

25 reacties

 • Erwin Damhuis

  1 week geleden
  Ze zijn echt helemaal gestoord geworden in dit land. Sinds thuiswerken de nieuwe norm is geworden is dit project net zo nutteloos als bv het verbreden van de A27 wat onze Cora die nu met de noorderzon is vertrokken (want €€) er nog snel had doorgedrukt. Dit dient alleen maar groei. Groei van asfalt, beton, huizen, bevolking, CO2 uitstoot etc. En dat kan omdat er 6 boeren stoppen, manmanman dat we hier met z'n allen intrappen. Stikstof, boeren en vooral natuur? Pff het gaat ze om groei en geld.
 • Eelco de Boer

  1 week geleden
  @Johan, afgaand op het artikel zijn er blijkbaar voorlopig ook nog genoeg boeren te vinden die meer waarde hechten aan een zak geld dan aan het vasthouden van hun principes als boer. Er is dus geen enkele reden tot een zogenaamde opstand. De boeren zijn blijkbaar blij met hun zak geld en de overheid kan verder. Iedereen tevreden en ze leefden nog lang en gelukkig......
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  Leg mij eens uit wat logisch is aan stikstof uitstoten in de file op de A12. En het niet mogen uitstoten rijdend op de verlengde A15? Daar waar het nut en zin heeft asfalteren en dat niet ten nadele van boeren. Die stikstof is een verzonnen probleem, kijk naar Duitsland die hanteren een andere rekensom.
 • J. Zomers

  2 weken geleden
  Elke boer die stopt... daar kunnen we 5 woningen of een nieuw stuk weg voor aanleggen. Dat klinkt niet verkeerd.
 • Jan Jansen

  2 weken geleden
  @ Mark Pier 90% van het vlees blijf binnen een straal van 400 km. Wat verder weg gaat zijn de onderdelen die wij niet willen eten zoals oren, poten en staarten. Dat heet vierkantsverwaarding. In wat voor auto rijdt jij? Waar is die gemaakt? Waar komt jou benzine vandaan? Waar komen jou producten vandaan die je vanavond op tafel hebt liggen? 400 km dat is goed en wel voorbij het Ruhrgebied. Wanneer je wat te vertellen hebt vertel dan iets nieuws en pas op voor papegaaien ziekte.