Caroline van der Plas en Cor Pierik.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline van der Plas en Cor Pierik. © Ronald Hissink

Stikstofkemphanen Caroline van der Plas en dé ‘cijfertjesman’ tegenover elkaar: ‘Heel Nederland is ontevreden’

De tegenstellingen tussen de twee hoofdrolspelers in de stikstofdiscussie zijn helder: emotie versus harde cijfers. Ratio tegenover de maatschappelijke onrust. In dit interview staan ze tegenover elkaar. Caroline van der Plas uit Deventer, de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) in de Tweede Kamer, en Cor Pierik uit Genemuiden, al 32 jaar de man van de harde cijfers uit de landbouw.

43 reacties

 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Heidi, het is mooi wat Jonn Arink doet, maar dat is niet voor iedereen behapbaar. En werkt u, of heeft u een aandeel in de Rabobank? Ze zijn er voor de klanten flink op achteruit gegaan.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  2 maanden geleden
  @Gerard Schuurman Ten eerste het oproepen van (massaal opzeggen bankrekening Rabo /bank run ) is strafbaar, ten tweede is het weer onrust zaaien , BBB Caroline is niet van het verbinden , maar giftige zaadjes planten , dat moet je zeker niet willen , nogmaals kijk naar John Arink , het is tijd om te veranderen in de veeindustrie en ga om tafel niet voor uitstel maar om van koers te wijzigen
 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Heidi Daenen-Kraaij, misschien heeft u gelijk. Maar er is niet niets mis mee, als mevr. v/d Plas bijvoorbeeld aanmoedigt om je Rabo rekening op te zeggen. Die bank heeft geprofiteerd van de schaalvergroting van de agrarische sector. Veel meer dan de boeren zelf. En bovendien staat die bank nu zeer afstandelijk tegenover de boeren.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  2 maanden geleden
  @Schuurmans , onze leefomgeving gaat eraan , boeren werken als slaven , massaal dieren in schuren ophokken , enz enz de houdbaarheidsdatum is al lang voorbij , halveren die veestapel kijk naar John Arink en Caring Farmers dat zijn boeren met gevoel voor de natuur en dieren
 • Gerard Schuurman

  2 maanden geleden
  Heidi Daenen-Kraaij, had toch meteen gezegd dat u tegen de veehouderij bent, dan er steeds omheen te draaien.