Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Stikstofuitstoot van Gelderse bedrijven onbekend door ontbrekende natuurvergunning

ARNHEM - Van 215 risicovolle bedrijven die onder toezicht van de provincie Gelderland vallen, heeft slechts een kwart een natuurvergunning. Dat zouden er meer moeten zijn. Hoeveel, dat zoekt de provincie nu uit, onder meer om hun stikstofuitstoot te achterhalen.

6 reacties

 • Janszun

  2 jaar geleden
  Staat toch echt boven het artikel; 'stikstofuitstoot gelderse bedrijven onbekend door ontbrekende natuurvergunning'.
 • Wim

  2 jaar geleden
  De stikstofuitstoot is heel gedetailleerd bekend. De boer is de grootste veroorzaker van de stikstofvervuiling. Een feit.
 • Janszun

  2 jaar geleden
  Stikstofuitstoot niet bekend, maar wel met een beschuldigende vinger wijzen richting boeren en verkeer.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Ja, bijzonder. En niet bijzonder. De VVD en het CDA regeert bij de Provincie. Zie machthebbers Jan Markink (pro boeren), Peter Drenth (pro vliegveld Lelystad) en tot voor kort ook Conny Bieze (kunstgras). Het is ongeorganiseerd zeer laagwaardig bestuur. Wanneer regeert de leugen niet meer?
 • Hulshof

  2 jaar geleden
  Heel bijzonder hoe dat kan, dat een Provincie niet de regels uitvoert en controleert of iedere vergunningsplichtige ondernemer wel een vergunning heeft aangevraagd. Net zo bijzonder als alle aandacht die er ineens het afgelopen half jaar is omtrent het stikstofprobleem dat al jarenlang bekend is. Nu moet er ineens van alles wettelijk geregeld worden, anders is het land te klein. Paniekvoetbal zonder gedegen onderzoek van de bestaande situatie.